Årets første kantareller

På min fødselsdag for et par uger siden spiste vi årets første kantareller. Der var ikke mange, men de var der og de smagte som altid pragtfuldt.

Jeg elsker at der stadig er noget vi bare må vente på til det er i sæson. Det er efterhånden ikke meget i en tid hvor man kan købe jordbær i januar. Men kantareller, kastanjer og stenbiderrogn – for bare at nævne nogle, er blandt de råvarer vi stadig må vente på og glæde os til.

Med al den varme og de seneste dages regn er det nu bare at håbe på, at det vil pible op af jorden med svampe af alle slag.

Svampene her blev selvfølgelig tilberedt over bål og fik et lille drys persille og lidt skovsyre på toppen. Det hele blev spist direkte af panden og mine drenge på 2 og 5 smovser det i sig og elsker det.

Sådan gør du

Læg en god klat smør på panden og lade det bruse af. Hak et solohvidløg og et skalotteløg og steg det i smøret til løgene er klare. Tilsæt svampe skåret i grove tern. Jeg havde ikke nok kantareller, så jeg supplerede med kejserhatte. Lad svampene stege til de er let gyldne.

Panden må under ingen omstændigheder blive tør, så hvis svampene suger al smøret tilsæt da endelig lidt mere undervejs.

Tilsæt et skævt fløde, et klem af en citron, lidt salt og peber. Server stuvningen på et stykke godt surdejsbrød. Drys med hakket persille.
For pokker det er godt.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT