Grøntsagssuppe med kikærter

En grøn suppe, der mætter og som egner sig godt, når der skal laves mad til mange.

Til 4 personer 

  • 1 ds kikærter
  • 1 ds artiskokhjerter
  • 3 blegselleristave
  • 1/2 knoldselleri
  • 1 solohvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 kop ærter
  • 1 spsk grøn pesto
  • 1 liter vand
  • 1/2 grøntsagsboullion
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Hæld vandet fra både kikærter og artiskokker og skyl begge dele let. Skær løg og hvidløg i små tern. Rengør og skær knoldselleri og blegselleri i mellemstore tern. 

Sæt gryden over bålet. Når gryden er varm, hældes lidt olie i og løg, hvidløg og knoldselleri steges let. Efter et par minutter tilføjes blegselleri. Lad det hele stege et minuts tid inden vandet tilføjes. 

Hvis ærter er i sæson, er det en god hyggebeskæftigelse at bælge ca 1/2 kg friske ærter mens suppen koger. Efter cirka 10 minutter tilsættes artiskok skåret i små både, kikærter og en skefuld god pesto. Lad det koge yderligere nogle minutter, mens du smager til med salt og peber. 

Lige inden servering tilsættes ærterne, så de kun akkurat når at blive varme inden suppen spises. 

Tilsæt evt. et drys friskrevet parmesan over suppen og spis en skive surdejsbrød til.

← Older Post Newer Post →