Hvid gløgg

Hvid glögg til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 0,7 liter ufiltreret æblemost
  • 2 dl hvid rom (kan undlades)
  • 4 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 10 nelliker
  • 3 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 3 kanelstænger
  • 10 kardemomme kapsler
  • 5 peberkorn
  • 1 øko citron
  • 1 øko appelsin 
  • 2 cm ingefær

Fremgangsmåde

Hæld vand, sukker og nelliker, stjerneanis, vaniljestang (flækket på langs), kanelstænger, kardemommekapsler, peberkorn og ingefær i en gryde, der kan rumme cirka 2 liter. Sæt gryden over bålet og lad den koge indtil cirka halvdelen er væsken er fordampet. 

Tilsæt herefter appelsinen der er skåret i skiver, skrællen af citronen og æblemost. Bring det hele i kog og lad det simre et par minutter.

Glöggen er nu klar til servering og kan drikkes af hele familien. Hvis den kun er til de voksne kan der tilsættes 2 dl hvid rom lige inden servering. Hvis du tilsætter rom er det vigtigt, at gløggen ikke koger igen.

← Older Post