Pandekager med kantareller, ricotta og honning

Pandekager er super nemme og lækre at lave over bål. Og det er jo ofte dét vi vælger at lave, når der skal tilberedes noget spiseligt over bål – altså de nemme løsninger. Det gør jeg også selv. Men jeg har også lyst til noget der smager godt og måske endda kan gøre det ud for et let måltid.

Pandekager med tragtkantareller, ricotta og honning er både nemt og meget velsmagende. Én pandekage kan sagtens gøre det ud for et måltid, men den er også lækker at dele som en lille snak til en kold gylden øl på en efterårsdag.

Til 4 pandekager skal du bruge:

  • Ricotta
  • En håndfuld tragtkantareller
  • Honning – gerne af efterårshøsten
  • Frisk timian
  • 1 hakket solohvidløg
  • Salt og peber
  • Pandekagedej
  • Smør til stegning

Pandekagedej

  • 3 æg
  • 4 dl groft ølandshvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk salt

Jeg vil altid anbefale at man starter med at tænde et godt bål i haven. På den måde får man god tid til at skabe et godt glødebål.

Bland ingredienserne sammen til en pandekagedejen og sæt den på køl. En pandekagedej kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage, så du kan sagtens lave den dagen i forvejen.

Sæt dig ved bålet og nyd varmen fra ilden. Når bålet er brændt lidt ned og der kun er gløder sættes en pande over. Sørg for at dit bålstativ står lige, stabilt og sikkert i bålet. Sæt en pande over bålet, læg en god klat smør på og når smøret begynder at bruse tilsættes ca 1/2 tsk hakket hvidløg. Hvidløget må endelig ikke tage farve, men skal blåt blive en smule klare.

Herefter tilsættes en god skefuld pandekagedej, så det dækker panden i et jævnt tyndt lag. For at få en jævnt bagt pandekage, der har nogenlunde samme tykkelse over det hele er det her afgørende at stativet i bålet står sikkert og lige.

Tilsæt med det samme tragtkantareller, to-tre tsk ricotta, en god skefuld honning, friske timian kviste og salt og peber. Lad pandekagen stege lidt. Vend da den ene halvdel over den anden og lad den først stege på den ene side og derefter på den anden side. Når pandekagen har en flot lysebrun og sprød overflade serveres den – endten som små snack i små hapser eller som et måltid.

← Older Post Newer Post →