Havedrømme på en regnvejrsdag

Somme tider spekulerer jeg på, hvorfor vi her i Norden orker at bruge så meget tid på vores haver? Sommeren er jo så kort og vejret er meget utilregnelig. Vi er nu langt inde i maj og nattefrosten har stadig ikke sluppet sit greb og denne weekend har budt på masser af regn og tåge.

Alligevel synes jeg haveglæde spirer – drømmene om alt det der kan gøres og alle de muligheder der er lige udenfor døren. Forventningene til alle de små frø der er lagt i jorden og som jeg glæder mig helt ustyrligt meget til at se gro. Selvom jeg er meget resultatorienteret og gerne så at have stod i fuldt flor fra Maj til Oktober, så er det alligevel ikke dét der er det vigtigste. Igen og igen bliver jeg bekræftet i hvilken fantastisk effekt naturen har på både mig og min familie. Den helt grundlæggende glæde der er i at få jord under neglene, gøre noget, skabe noget og sammen glæde os til at se om vores insats bærer frugt.

Sidste år havde vi besøg af Helle fra Troensehaven.dk – hun hjalp os med at lave en haveplan. Hun var her i et par timer og mens hun var her tegnede hun en skitser over vores have og forslog en opdeling i forskellige rum og funktioner. Vi har en have på 8.500 kvm og det kan nemt føles helt uoverskueligt, at begynde at forme den efter vores drømme. Men med en plan bliver det meget nemmere. Det gav os for det første en prioritering af hvilke områder vi skulle arbejde med og i hvilken rækkefølge.

Jeg kan nemt flippe helt ud på en planteskole. Der er så mange smukke planter og jeg vil bare have det hele. Efter Helles besøg er jeg gået i gang med at omsætte hendes skitser til konkrete plantelister. Jeg har brug for at det er meget visuelt, så jeg kan forestille mig det så konkret som muligt. Pinterest er mit absolut foretrukne værktøj og selv jeg har en masse forskellige boards – se nogle af mine favoritter i ‘Lovely Gardens‘ – så printer jeg altså også en del. Jeg har en almindelig gammeldags opslagstavle, både på min tegnestue og hjemme og begge bliver flittigt brugt. For det første er det super hyggeligt at sidde og klippe klistre og for det andet så indrammer det den drøm jeg arbejder hen imod. Dermed ikke sagt at drømmen kan ændre sig, men det er for mig en kæmpe glæde i at gå og se på de mange flotte plantebilleder.

Hvis du ikke allerede følger Helle fra Troensehave, så har hun en blog, hvor du kan følge med i årets gang i haven og hendes Åben Have arrangementer. Hun er også på Instagram og sidste år udgang hun en pragtfuld bog med titlen Haven i Troense.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT