Naan pandebrød med rosmarinsalt

Mon ikke du mere end én gang har prøvet at sidde og kæmpe med at få færdigbagt et alt for stort snobrød på en alt for skæv pind?! Som et alternativ til det klassiske snobrød over bål, vil jeg her give en nem opskrift på pandebrød. Pandebrød er meget nemmere at lave end snobrød og så kan én person tilmed lave flere brød på samme tid.

Naan pandebrød er lækkert fordi dejen (pga ymer) forbliver saftig selvom det er bagt. Man kan lave det på den klassiske måde med et drys nigellafrø (jomfru i det grønne) på toppen eller man kan som her, lave dem med rosmarinsalt. Personligt er sidstnævnte én af mine favoritter. Spist brødene nybagt som de er eller dyp evt. i en yoghurt dressing med friske urter.

Til ca 10 brød skal du bruge:

  • ca 400 gr mel
  • 2 dl lunkent vand
  • 15 gr gær
  • 1 dl ymer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • Rosmarin og salt til drys

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker, ymer og olivenolie og bland godt. Tilsæt mel og ælt dejen til det akkurat slipper bordet og dine hænder. Dejen må ikke blive for mættet af mel. Stil dejen lunt og lad den hæve i cirka 2 timer.

Tænd et bål og nyd bare at sidde og betragte flammerne blive til gløder.

Hak en lille håndfuld frisk rosmarin sammen med 2 spsk havsalt. Del dejen om i mindre portioner og form dem til små flade brød. Du kan forme dem i hånden, men det bedste resultat får det hvis du gør dem tynde med en kagerulle. Pensel med en lille smule olivenolie og drys med rosmarinsalt.

Det er vigtigt at du kun bruger olie lige akkurat nok til at rosmarinsaltet hæfter på brødet. Olien kan nemt få brødene til at brænde på.

Sæt en pande over bålet og lad den blive varm. Læg brødene på panden og steg dem et par minutter i alt. Du skal være over dem, da de endelig ikke må blive sorte. Server dem med det samme som en snack eller som tilbehør til en gryderet.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT