Samtale med Troensehaven om bål i haven

Noget af det bedste ved sociale medier er, at man kommer i kontakt med så mange skønne menesker, som man ikke anede eksisterede. På Instagram mødte jeg for et par år siden Helle Troelsen fra Troensehaven. Jeg faldt over hendes smukke havestil og jeg bookede hende til tegne en plan for vores have. Siden har vi snakket sammen mange gange og i vinter var jeg på besøg i hendes have i Troense på Tåsinge. Her lavede vi bålmad sammen af vintergrønt fra haven og vi fik en lang snak om hvad der gør en have til en levende have, men også hvad der gør haven til et sted at leve i.

Det viser sig at vi begge er optaget af bål i haven, af madlavning i det hele taget og af det haven kan gøre ved os i vores hverdag. Helle er til daglig havearkitekt og hun fortæller mig, at der stort set er bålplads med i alle de haver hun tegner. Det giver god mening.

Vores gode lange snak, som udover holdning til bål, blev også til en snak om vilde urter og det at gå på opdagelse i egen baghave. Glæde ved at gå på opdagelse i haven når de første grønne blade titter frem. Personligt bliver jeg super begejstret over at se, at der fra år til år er flere og flere plantenavne på vilde urter jeg både er stand til at huske og genkende. Jeg synes det vækker samme barnlige begejstring, som når man mestrer et nyttigt håndværk.

Udover at tegne haver skriver Helle også for Jysk Fynske Medier. Vores snakke om bål har hun kogt sammen til artiklen ‘Det er en trend med bål i haven‘, som jeg synes du skal læse, hvis du har tid.

Se også Troensehaven på Instagram eller besøg Troensehaven.dk.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT