Skvalderkål med kikærter, bacon og æg

Sidste år udgav Miljø- og Fødevarestyrelsen en fin kogebog med opskrifter på retter med invasive arter. De kalder den If you can’t beat them – eat them. En super god idé, hvis du spørger mig. Her opfordres der til, at vi spise nogle af de invasive arter, som vi alligevel ikke kan få bugt med. Heriblandt skvalderkål.

Skvalderkål er en plante som de fleste haveejere elsker at hade. Selvom jeg også meget gerne vil være fri for skvalderkål i mine bede, så synes jeg nu stadig, at det er en køn plante. Og jeg er vild med ideen om, at få et bedre og mere nuanceret forhold til den. Det ville fungere for mig, hvis jeg kan bruge den i madlavning på en naturlig måde.

Jeg er vild med tanken om, at jeg har råvare lige ved hånden. Urter jeg ikke en gang skal gøre en indsats for at dyrke. Tænk hvis det er muligt, at finde på retter, hvor skvalderkål kan indgå på en måde i hverdagsmaden.

Således bevæbnet med stor iver for at finde gode anvendelsesmuligheder, gik jeg på sanketur i haven.

Skvalderkålen er i lighed med eksempel grønkål en lidt strid kål. Hvis man synes den kradser for meget i munden kan det være en god idé, at ‘nulre’ den, så den bliver blødere inden salaten samles. Til gengæld smager den forrygende sammen med æg og bacon da den har en krydret smag af peber.

I salaten har jeg brugt:

  • 2 håndfulde skvalderkål
  • 1 håndfuld finthakket sukkerærter
  • 1 forårsløg
  • 3 æg kogt til de er smilende
  • 2 skiver bacon
  • 1 dåse kikærter stegt på panden i olie, et skalotteløg og lidt krydderier (jeg brugte en blanding af spidskommen, fennikelfrø, sesam og salt)

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT