Tænd et lys for befrielsens 75 års dag

De sidste par uger har jeg tændt stearinlys i mit drivhus. Jeg fik et tip om, at det ville hjælpe med at hæve temperaturen en lille smule de nætter, hvor temperaturen nærmede sig frysepunktet. Om det har haft en betydning, eller det bare ikke har været helt så koldt som frygtet, ved jeg ikke. Men alle mine planter har det godt.

I aften tænder jeg dog mest lys til minde om 75 året for Danmarks befrielse. Jeg har ingen bedsteforældre tilbage og har derfor heller ikke længere adgang til førstehåndsberetninger fra krigens tid. Til gengæld har jeg både læst og set nok materiale til vide, at det har været en forfærdelig periode i vores fælles historie. Så ubegribeligt mange mennesker mistede livet og så mange familier har være mærket i generationer. Det er noget vi ikke må glemme. Derfor er det vigtigt at tænde lys hvert år.

YOU MIGHT ALSO LIKE

LEAVE A COMMENT