Blandet grøntsager på glas

Blandede grøntsager syltet i en lage med friske krydderurter vil gøre sig godt både på et hvert frokostbord og som tilbehør til en af efterårets gryderetter.

Det skal du bruge til et glas

  • 2 skoleagurker
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg, halveret
  • 2 forårsløg
  • En håndfuld frisk dild
  • 1 tsk korianderkorn
  • 1 tsk sennepskorn 
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 2 tsk salt
  • 2 dl klar eddike
  • 2 dl vand

Sådan gør du

Skær grøntsagerne i mundrette bidder, bland dem i en skål og hæld dem på et skoldet sylteglas. Hæld vand, eddike og krydderier i en gryde og lade det koge et par minutter. Hæld syltelagen over grøntsagerne og læg låg på glasset. Skal grøntsagerne gemmes i flere uger, er det en god ide at ryste lidt atamon i glasset inden grøntsagerne kommes i glasset.

Newer Post →